Miten jahtikausi 22/23 meillä oikein onnistuikaan? Riistaretken jahtikausi 2022/23

Miten jahtikausi 22/23 meillä oikein onnistuikaan?  Tässä lyhyessä tekstissä tulen sitä teille avaamaan. Kerron myös meidän kokemuksiamme Pulsarin lämpökameroista tai lämpötähtäimistä, joita me olemme viime kaudella päässeet testailemaan. Toivottavasti niistä on sinulle hyötyä laitteiden valinnassa.

Meillä ei ollut metsästyskauden suhteen suuriakaan odotuksia. Nuori 7kk ikäinen koira pitäisi siitä huolen, että jahtikausi olisi lähinnä koiran kouluttamista ja toiveissa oli odotus myös ensimmäisestä ajosta koiralle. Emme osanneet odottaa näinkään hyvää jahtikautta, ajatellen koiran ollessa vasta alle vuoden ikäinen. Olimme saaneet myös käyttöön Pulsarin tuotteita ja mielenkiinnolla kokeilimme ja testailimme niitä aina mahdollisuuden tullen. Meillä ei ollut aikaisempaa kokemusta kyseisistä tuotteista, joten olimme Pulsarin tuotteiden kanssa aivan uuden edessä.

Kauden mentyä eteenpäin, dreeverin itsevarmuus metsällä alkoi hienosti kasvamaan. Saimme kuulla ja myös näimme hienoja ajoja omalta koiralta. Metsällä kävimme aina mahdollisuuksien mukaan, välillä yksin ja välillä yhdessä sekä välillä lasten kanssa. Ja suuri kiitos menee myös metsästysseuralle ja siellä oleville metsästäjille. Te teette hienoa työtä metsästyksen eteen, otatte lapset ja nuoret avosylin vastaan sekä opetatte heille tärkeitä oppeja. Tulevaisuus kuitenkin on nuorien käsissä ja se oppi mitä heille annetaan kantaa eteenpäin heidän mukanaan. Jatketaan siis samaan tyyliin, antaen nuorille mahdollisuus päästä mukaan ja oppia metsästyksen saloja.

Maxi syttyi kunnolla sorkalle syksyn edetessä. Koiralle saatiinkin muutamia kauriita ja peuroja kaadettua. Ja onhan se aivan todella hienoa kuulla oman koiran työskentelyä metsällä. Syke nousee ja odotukset kasvavat, kun haukku alkaa. Loppu kautta kohden saimme vielä mahdollisuudet jänisajoihin ja hienosti koira osasi näissäkin tilanteissa työskennellä. Hieno kausi siis koiralta!

Toki onhan tällä kaikella kääntöpuolensa. Kun toinen koira tekee hienoja suorituksia metsällä, jää toinen koira väistämättä hieman varjoon. Aikaa kummallekin karvatassulle pitäisi löytää siis saman verran. Kaikesta siis oppii ja ensikautena toimitaan toisin. Mutta kaiken kaikkiaan todella onnistunut kausi meillä oli. Tulevan kauden toivon olevan yhtä hyvä kuin tämä edellinenkin.  Onko teillä muuten jo suunnitelmat valmiita tulevaa jahtikautta ajatellen?

Tästä löydät vielä meidän kokemuksiamme Pulsarin laitteista, joita me päätimme testailla. Pulsarin laitteet ovat aivan huippuluokkaa! Ne on laadukkaita ja ne antavat aivan uuden ulottuvuuden metsästykseen tai riistan havainnointiin. Nämä tuotteet nostivat meidän jahtikauden aivan uudelle tasolle!

 

Aloitimme jahtikauden kokeilemalla Pulsar Axion2 LRF XG35 -lämpökameraa.

Tämä lämpökamera on siis todella pieni ja kevyt! Sen sujauttaa vaivattomasti taskuun ja tuo ihanuus kestää rankimmatkin sateet! Laseretäisyysmittarin kantama tällä on huimat 1000 m. Täydellinen lämpökamera, jos haluat tarkkailla tai havainnoida luonnossa liikkuvia eläimiä. 

Seuraavaksi päätimme kokeilla Krypton FXG50- Kiikariin kiinnitettävää clip-on lämpölisäosaa. Tällöin se toimii yöjahdissa yötähtäimenä.

Tätä me käytimme muutamasti supijahdissa. Meidän alueellamme, kun ei saa näitä laitteita käyttää muuhun metsästykseen. Tässä on todella hieno kuvanlaatu ja havaintoalue on hurjat 2000 m. Mutta Kryptonista on tullut myös uusi versio keväällä 2023, joten suosittelen lukemaan myös tarkemmat tiedot siitä. 

Viimeisenä muttei vähäisimpänä laitteena otimme testiin Merger LRF XP50- lämpökiikarit.

Nämä vievät riistan tarkkailun ja havainnoinnin aivan uudelle tasolle! Jos tykkäät katselukiikareiden muotoilusta, tykkäät varmasti myös näistä. Näillä ei myöskään silmät väsy, koska katselet kiikareista molemmilla silmillä. Näissä on 640 x 480 pikselin lämpökuvakenno ja huipputarkka laseretäisyysmittari. 

Me tykkäämme todella paljon käyttää metsällä Pulsar Axion2 LRF XG35-lämpökameraa tai Merger LRF XP50- lämpökiikareita. Nämä kulkevat helposti mukana ja niillä pystyy havaitsemaan riistan helposti. Suosittelenkin teitä kokeilemaan Pulsarin tuotteita. Testaamistamme tuotteista on myös saapunut uusia versioita, joten kannatan kokeilemaan myös niitä.

 

Nähdään taas ensi jahtikautena!

 -Instagram @Riistaretki 

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista