Riistaretki jahtikausi 23/24

Jahtikausi 2023/2024

Teksti, kuva ja video:  Riistaretki, Mirja Vihervuori
Tämä jahtikausi on ollut kaikella tapaa kirjava. Metsällä ollaan käyty, vaikka saalis määrä onkin jäänyt tällä kaudella pieneksi. Mutta onko saaliin määrä jonkinlainen mittari metsästyksessä? Mitataanko sillä jonkinlaista arvoa metsästäjälle? Minun mielestäni ei ja se, että saan liikkua luonnossa on paljon tärkeämpää kuin saaliin määrä. Se, saanko luonnossa liikkumisen lisäksi riistaa, on toki plussaa, mutta ei pakollista. Metsästys kun on niin paljon muutakin kuin vaan riistan ampumista.  Luonnon hiljaisuus on mielestäni täydellistä vasta painoa kiireiselle arjelle ja se auttaa jaksamaan. Veikkaan, että jokainen, joka harrastaa metsästystä tykkää istua luonnon hilaisuudessa auringon alkaessa nousta, tai tykkää katsella kun aurinko laskee ja pimeys alkaa hiljalleen laskeutumaan.
Myös porukkajahdissa on oma viehätyksensä. Tykkään kuunnella minua kokeneempien metsästäjien tarinoita, opin heiltä myös todella paljon! Porukkajahti on myös monille metsästäjille sosiaalinen kontakti ja onhan se hienoa kuulua yhtenäiseen porukkaan ja puhaltaa samaan hiileen. Olen myös jahtikavereitteni myötä saanut kokea sellaisia uusia asioita, joita en uskonut heti tapahtuvan! Joillekin tämä voi olla aivan mitättömän pieni asia, mutta minulle se on suuri.
Myös se, että näen eläimiä pimeällä, on mahtavaa! Se mitä paljaalla silmällä ei pimeällä näe, näen sen kaiken selvästi Pulsarin Telos -lämpökameralla. Pimeällä näkeminen avartaa ja lisää tietämystä myös metsästyksestä. On hienoa mennä pimeän tullen tarkkailemaan luonnossa liikkuvia eläimiä, nähdä niiden luontaista käyttäytymistä pimeän aikaan.  Olen jo päässyt testaamaan useita Pulsarin tuotteita, eikä tämä Teloskaan tuottanut pettymystä vaan päinvastoin! Se antaa katsojalle todella laadukasta sekä tarkkaa kuvaa. Se toimii hienosti yhdellä kädellä käytettävänä sekä se on näppärän kokoinen metsällä liikkuessa. Myöskään nämä Suomen talviolosuhteet (pakkanen ja lumisade) eivät ole ollut liian haastavia Telokselle.
 
 
Telos on mielestäni nopean toiminnan laite, tämä johtuneen siitä, että Telos on siis monokulaarinen lämpökamera. Jos haluaa tarkkailla metsässä liikkuvaa riistaa pidemmän aikaa suosittelen valitsemaan siihen käyttöön Pulsarin Mergerin. Laseretäisyysmittari on myös mielestäni todella tarvittava lisä tässä laitteessa. Itse käytän laseretäisyysmittaria, koska olen huono mittamaan etäisyyksiä. Näin ollen voin sanoa tämän laitteen lisäävän turvallisuutta ja varmuutta metsästystilanteissa. Myös lämpökameran käyttö on mielestäni turvallisuutta lisäävää. Sillä pystyt hyvin havaitsemaan kohteen ja varmistavan sen oikeaksi.
 
Suosittelen teitä siis lämmöllä tutustumaan Pulsarin laitteisiin. Pulsarin laitteet ovat avartaneet ja luoneet uutta näkökulmaa omaan metsästykseen. Myös seuramme jäsenet ovat päässeet kokeilemaan meillä käytössä olevaa Pulsar Telosta. He ovat olleet todella positiivisesti yllättyneitä Pulsar Teloksen helppokäyttöisyydestä ja kuvanlaadusta. Pulsar tuo metsästyksen aivan uudelle tasolle! Uskon että lämpökamerat ovat tulleet jäädäkseen osaksi metsästystä. Kannattaa kuitenkin muistaa paikka kohtaiset rajoitukset lämpölaitteiden käytöstä ja tarkistaa ne ennen oman laitteen hankintaa. Mukavia hetkiä luonnossa teille kaikille!
- Riistaretki, Mirja Vihervuori
 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista