Lämpökamera apuvälineenä ketun houkuttelupyynnissä - Pyry Moisio

Houkuttelumetsästäjä - Pyry Moisio - Pulsar Krypton XG50

Testi ja kuvat: Pyry Moisio

Moro! Olen Pyry Moisio 24v ja asun Pirkanmaalla Parkanossa. Metsästystä olen harrastanut nyt yli kymmenen vuotta ja viimeiset vuodet laajasti aina kyyhkysestä peuraan. Pidän metsästystiliä Instagramissa nimellä @moisiopyry. Sieltä löytyy enemmän materiaalia kohokohdista.
Minulla on ollut nyt syksystä asti käytössä Pulsar FXG50 lämpölisäosa. Pulsar on osoittanut olevansa oikein hyvä metsästyskaveri. Olen käyttänyt laitetta niin supikoiria kytätessä kiikarin päässä kuin kettuja pillittäessä katselulaitteena. Myös peurakytiksessä pelloille tulevat peurat huomaa jo kaukaa metsästä. Ajojahdissa kun aamuhämärässä ajellaan jälkiä niin näköhavaintoja tehdessä krypton on osoittanut olevansa oiva apuväline.
Kettuja pillittäessä monesti iskee epävarmuus vaikka itsellänikin on pillitys hommista jonkun verran kokemusta. Tässäkin tapauksessa tähystäjällä käsikäyttöisenä lämpökamerana ollut Pulsar Krypton XG50 auttoi ja kettu huomattiin noin 500m päästä.
 
Pulsarin lämpökameran käyttö on ollut nopea oppia ja erityisesti peukut menunapin koholla oleville viivoille. Passissa istuessa jos haluaa säätää asetuksia tai vaihtaa väripalettia niin menunappi on helppo löytää, puhelinsovellusta, kun ei viitsi passissa käyttää. Väripaletit on hyödyllisiä, kun kauan istutaan passissa niin värit saa tummiksi ja silmälle ystävällisemmäksi. Jos etsit laitetta vieraslajien metsästykseen, poikkeuslupa peurojen tai muuten apuvälineeksi ympäristön tarkkailuun, niin krypton hoitaa homman hienosti.
Turvallista loppukautta!
- Pyry

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista